«

»

mrt 22

Balkon dak renovatie door Klusbedrijf Dekkers uit Eindhoven

Balkon dak

Platdak branden

Deze week hebben wij van Klusbedrijf Dekkers uit Eindhoven een balkondak gerenoveerd. We hebben het oude dak wat bestond uit EPDM dakbedekking eruit gesloopt, deze dakbedekking was inmiddels bijna 20 jaar oud en begon lekkages te vertonen. We hebben deze dakbedekking in Veldhoven vervangen door bitumineuze dakbedekking. Alvorens we de dakbedekking hebben aangebracht hebben we een onderlaag geplaatst, hierna is de toplaag gebrand, de mastiekhoeken gemonteerd en de dakranden gebrand. Omdat 1 deel van de gevel erg brandbaar was moesten we goed opletten, deze pakte een paar keer snel vlam. Een brandblusser bij de hand hebben is dan wel handig.

Na het branden van het dak heeft Klusbedrijf Dekkers uit Eindhoven de beplating van het balkon vervangen door nieuwe 12 mm uniprime platen. Deze platen zijn zeer sterk en kunnen bij de juiste behandeling ook weer vele jaren mee.

Dit project is gemaakt in samenwerking met Erik Kropman, en natuurlijk mijn nieuwe stagiaire van het ROC Kailash Ramratan, een erg goede nieuwe aanwinst voor Klusbedrijf Dekkers. Ook kailash zal in Eindhoven en omstreken 2 dagen per week meegaan om diverse klussen en loodgieterswerk uit te voeren.

Na dit alles reste nog het vervangen van de balkonranden, deze waren van een zeer speciale houtsoort vervaardigd, waar ik nergens aan kon komen, daarnaast had deze een zeer aparte vorm. Met de hulp van Peter Sikkema van Sikkema houtbewerking wist ik toch het hout binnen 14 dagen te kunnen leveren en plaatsen.

Ook deze klant kan weer zeer tevreden zijn na de oplevering, Jose bedankt voor het vertrouwen!

Over de auteur

Nick